RING:

Selskov Elektric har fået mod på større opgaver

Selskov Elektric har fået mod på større opgaver
12. december, 2019
I 2016 kastede elektrikervirksomheden Selskov Elektric i Hillerød sig over deres mest ambitiøse opgave hidtil: at levere el til de mere end 1000 håndværkere, der frem til i dag har knoklet for at omdanne Amagerværket fra kulkraftværk til biomassefyr. Og den lille virksomhed i Hillerød med 10 fastansatte elektrikere, var aldrig kommet i mål, hvis det ikke havde været for samarbejdet med Viktech.

Selskov Elektric har fået mod på større opgaver

Den 1. juni 2020 markerer en stor mærkedag hos Selskov Elektric i Hillerød. Her kan den lille el-virksomhed nemlig fejre 50-års jubilæum. Bag roret sidder den 54-årige direktør Piet Hemmingsen. Det har han gjort siden 2000, hvor han overtog ejerskabet fra sin far, der åbnede dørene for Selskov Elektric i 1970. Under sig har Piet Hemmingsen 10 fastansatte gående. De udfører med direktørens egne ord “elarbejde i bred forstand”. Men det er ikke kun montering af lamper hos Hr. og Fru Jensen, der står på to do-listen hos Selskov Elektric.

Kæmpe kraftværk krævede hjælp udefra

Siden 2016 har virksomheden arbejdet med at levere strøm til de mere end 1000 håndværkere, der har knoklet i knap fire år ude på Amagerværket.

Amagerværket ligger på det nordlige Amager og leverer el til det nordiske elnet og fjernvarme til det storkøbenhavnske fjernvarmenet. I alt 600.000 københavnere får fjernvarme fra Amagerværket.

c7t4707 scaled

Den nye facade af træ symboliserer, at værket fremover skal fremstille grøn el og varme til Københavns borgere. I stedet for kul, skal det nye Amagerværket nemlig bruge træflis som brændsel.

Amagerværket er den største opgave, Selskov Elektric har kastet sig over, siden virksomheden startede. Og den ville aldrig være blevet løftet, hvis det ikke var for samarbejdet med Viktech, fortæller Piet Hemmingsen.

“I 2016 blev jeg ringet op af NCC, som vi har samarbejdet med i knap to årtier. De spurgte, om Amagerværket var et projekt, vi turde rode os ud i. Jeg takkede ja, og i starten havde vi ikke problemer med selv at nå opgaverne. Men i takt med at vores arbejdsområde snart omfattede service til al byggestrøm på værket, var jeg nødt til at skaffe flere hænder. Og her blev Viktech uundværlige”, siger han og fortsætter:

"Viktech giver os mulighed for at mande op og mande ned i en fart. Det giver en enorm stor fleksibilitet, som har været helt afgørende i forhold til at så lille en virksomhed som vores har kunnet løfte så stor en opgave".

God og åben dialog er essentiel

Piet Hemmingsen havde tidligere benyttet sig af et vikarbureau, men kvaliteten var for svingende, og den 54-årige direktør besluttede sig derfor for at skifte bureauet ud hurtigst muligt. På anbefaling af sin bror, som er i samme branche, kontaktede han Viktech i 2017. Og så kørte det ellers “slag i slag derfra”, som Piet Hemmingsen formulerer det.

En helt essentiel brik i samarbejdet mellem Selskov Elektric og Viktech er bureauets konsulent Mads Ritsmar, som ifølge Piet Hemmingsen har været rigtig dygtig til at plukke de rette medarbejdere til opgaven.

c7t4914

Jeg ved, at det er kvalitet, jeg får, når jeg hyrer midlertidige folk gennem Mads. Han kender efterhånden mine behov, og jeg har ikke fået tilsendt en eneste mand, som ikke har været kompetent nok til at løse opgaven”, siger han.

Dermed ikke sagt, at der aldrig har opstået problemer. Men når det er sket, har de løst dem i fællesskab og fået samarbejdet hurtigt på skinner igen.

“Mads er en behagelig fyr, der altid møder én med et smil. Og vi har efterhånden udviklet så god og åben en dialog, at jeg altid kan regne med, at han har min ryg, hvis tingene ikke spiller optimalt”, siger Piet Hemmingsen.

Mod på større opgaver

En af de allerførste folk, Mads Ritsmar prikkede ud til Selskov Elektric, var Kim Hvid. Piet Hemmingsen var så tilfreds med sin nye eksterne medarbejder, at han efterfølgende fastansatte ham.

“Kim løste opgaverne på Amagerværket kompetent og besidder en stor faglig dygtighed. Ham kunne vi helt sikkert godt være bekendt at have til at repræsentere vores navn, så derfor hyrede jeg ham”, fortæller han.

c7t4914

Og Piet Hemmingsen afviser ikke, at andre af Viktechs medarbejdere ikke også kan arbejde sig op til en fastansættelse i fremtiden.

Eksterne medarbejdere har en stor grad af omstillingsparathed og har ofte dygtiggjort sig inden for mange forskellige områder. Og hvis talentet er stort og åbningen pludselig er der, er det jo oplagt at fastansætte dem”, siger han og slår fast, at den gode arbejdskraft, der allerede arbejder i en fast stilling hos en anden virksomhed, er svær at lokke ind i folden.

De fleste fagligt dygtige elektrikere springer jo ikke lige fra den ene virksomhed til den anden. De ved jo godt, at de kommer til at sidde yderst på skamlen, når de starter et nyt sted. Og det er bl.a. en af grundene til, at vikarer er blevet så vigtig en arbejdskraft i branchen”.

På Amagerkraftværket er arbejdskraften så småt ved at rinde ud nu, og Selskov Elektric har derfor kun to eksterne medarbejdere gående på den kæmpe byggeplads lige nu. Da travlheden var størst lød tallet på syv styks.

Hvor mange folk fra Viktech Selskov Elektric kommer til at bruge i fremtiden, ved Piet Hemmingsen ikke. Men samarbejdet med Viktech på Amagerværket har givet den lille virksomhed i Hillerød blod på tanden til at kaste sig over lignende store opgaver i fremtiden, fortæller han.

c7t4845

Før Amagerværket, havde jeg nok ikke haft mod på at kaste mig ud i en opgave, som jeg vidste krævede ekstra mandskab. Men det tør jeg nu. Samarbejdet med Viktech har givet os blod på tanden til større opgaver. Det har udvidet feltet af opgaver, som vores lille virksomhed kan kaste sig over”, siger han.

Læs mere om Selskov Electric her: https://selskov-elektric.dk/

Skal Viktechs medarbejdere hjælpe dig ved dine store projekter?

Har du også ligesom Selskov Elektric overvejet at springe ud i større projekter, men mangler folk i tidsbegrænsede perioder, så kontakt os med det samme for at høre hvordan vi kan hjælpe dig. Du er meget velkommen til at ringe til os på 70209043 eller du kan sende os en besked via nedenstående link:

Du kan også læse mere om hvad du får når du lejer faglærte elektrikere fra Viktech her:

Del denne nyhed

Flere nyheder

Viktech

Renoveringsprojekter: Styrk dit byggeri med erfarent vikarmandskab

Renoveringsprojekter er en vigtig del af byggebranchen, og det er afgørende at have det rette vikarmandskab, uanset om det drejer sig om små eller store projekter. I denne artikel vil vi udforske vigtigheden af at vælge det rette vikarmandskab til dine renoveringsprojekter og hvordan det kan hjælpe med at sikre succes og kvalitet i dit byggeri. Hvad er formålet med renoveringen?Formålet med renoveringen er at forbedre og opdatere bygningen eller strukturen. Renover...
27. marts, 2024
Viktech

Elektriker, Tømrer og Maler Vikarer i København til Byggeri og Industri

Har I brug for ekstra hjælp til jeres byggeprojekt i København? Vi har et stort team af faglærte håndværkere, der er klar til at træde til med kort varsel. Du skal blot informere os om dine behov og tidspunktet for opstart.Lej faglærte håndværkere hos ViktechNår du står over for et byggeprojekt, er det vigtigt at have det rette team af faglærte håndværkere. Dette gælder uanset om det er et stort industriprojekt eller en mindre renovering. Hos Viktech kan vi hjælpe dig med at finde de rette hå...
8. februar, 2024
Viktech

Aarhus vikarer: Lej elektrikere, malere eller tømrere til dit projekt

Har du et byggeprojekt i Aarhus, som du har brug for ekstra hjælp til? Hos Viktech har vi et stærkt og bredt team af faglærte elektrikere, malere og tømrere, som kan træde til, når det gælder. Det eneste, vi behøver at vide fra dig, er dine konkrete behov, og hvornår du ønsker, at vi skal træde til!Lej kompetente håndværkervikarer i AarhusNår det kommer til at gennemføre et byggeprojekt, er det af afgørende betydning at have det rette hold af faglærte håndværkere ved sin side. Uanset om du st...
2. februar, 2024