Oversigt

Vokseværk i vækstområde

I Glud uden for Horsens driver Kent Sand entreprenørvirksomhed i eget navn. På ét år er forretningen gået fra at være en enkeltmandsvirksomhed til i dag at være en totalentreprise med 25 ansatte, inkl. seks Viktech-medarbejdere. Men det stopper ikke her. Kent har flere ambitiøse vækstmål for 2018, hvor han regner med en omsætning, der er dobbelt så stor som i 2017.


Vi spoler tiden tilbage til udgangen af 2015, hvor Kent efter mange år som tømrersvend i en alder af 32, beslutter sig for at blive selvstændig. Kent vil se, hvordan det første år går, før han overvejer at ansætte flere. Mange kunder fra hans tidligere job følger med ham, og arbejdet ruller ind. Kent håndterer opgavemængden ved at leje folk ind fra sit kæmpe netværk. Da det første år går over al forventning, tør Kent begynde at ansætte sin egen stab af dygtige håndværkere. I dag, knap et år senere, har han 14 svende, fem lærlinge og fire–seks Viktech-medarbejdere.


Før krisen kradser
Kent er, som mange andre, sikker på, at krisen rammer igen på et tidspunkt. Hvornår ved han ikke, men han har en klar strategi om at få opbygget en sund forretning, inden det sker. En forretning, som er gearet til, at krisen kommer.
Bevidstheden om den forestående krise fungerer som en drivkraft for Kent og er til stede i alle overvejelser omkring driften af virksomheden: Han skylder ingen penge, ansætter ikke flere, end han ved, der er opgaver til, og han holder øje med budgetter og bundlinje konstant for at sikre sig, at virksomheden er rentabel. For, som han siger:

“Det er pludselig nogle voldsomt store tal, vi håndterer i sammenligning med, da jeg ikke havde ansatte. Hvis ikke jeg havde styr på, at virksomheden hver dag tjener penge, så ville jeg ikke kunne sove om natten.”

Virksomheden er involveret i mange forskellige projekter, fx tømreropgaver, montage og nybyg fordelt på ca. 70 % erhvervs- og 30 % privatbyg. Særligt halbyggerier er noget, som de laver rigtig meget af, hvilket gør det muligt for Kent at estimere næste års omsætning og sætte et relativt ambitiøst vækstmål for 2018. Halbyggerierne er en stor del af det allerede planlagte arbejde. Med disse store projekter i ordrebogen kan Kent tænke mere langsigtet – i forhold til budgetter, bemanding og planlægning i øvrigt.

Kombination af fast og fleksibel bemanding
Selvom krisen på ingen måde har meldt sin ankomst igen, spiller den alligevel en rolle i forhold til, hvordan Kent sætter sit hold. Pga. sit store lokale netværk har Kent ikke problemer med at finde folk. Svendene, han har ansat, er alle folk, han kender fra tidligere. Men ved at anvende fleksibel bemanding kan Kent både rykke på akut behov for bemanding og supplere sin faste stab med Viktech-medarbejdere.

I slutningen af 2017 og videre ind i 2018 har Kent haft seks Viktech-tømrere på halbyggerier. Fire danske og to polske medarbejdere. For ham er det underordnet, hvilken nationalitet medarbejderne har:

“I sidste ende er det kvaliteten af arbejdet, det kommer an på, og det arbejde, Viktech-folkene leverer, er i orden. Som selvstændig er det også en fordel, at man kun betaler for den tid, medarbejderne er her. Er der fx sygdom, som der jo godt kan være på denne årstid, så er det ikke noget, der koster mig noget. Det giver en ekstra sikkerhed.”

Ligeledes er det et vigtigt parameter for Kent, at Viktech-folkene møder op med arbejdstøj, værktøj og udstyr. Det sparer ham for noget tid og besvær, og folkene er klar til at arbejde med det samme.


Smørhullet omkring Horsens
Selvom en mulig forestående krise er i Kents bevidsthed, er der dog ingen umiddelbare tegn på dens komme i lokalområdet. Horsens og omegn oplever nemlig et vaskeægte byggeboom i disse år. En kombination af gunstige priser for byggegrunde, driftige erhvervsfolk, et fremsynet byråd, langsigtede kommunal- og udviklingsplaner og en stor forventet befolkningstilvækst gør, at byggeriet har kronede dage i og omkring Horsens. Der er masser af nye udstykninger til boligområder og erhvervsgrunde og flere spændende projekter under opsejling i lokalområdet, bl.a. et nyt sygehusbyggeri og et 27.000 m2 stort VIA-uddannelsescampus inkl. et 16-etagers Innovationshus.

Ifølge en vurdering fra Videnscenter for Byudvikling – Byens Ejendom bliver der i løbet af de næste ti år investeret op mod 12 mia. kr. i byudvikling i Horsens. I takt med udviklingen forventes indbyggertallet i Horsens at stige drastisk. Hvis væksten fortsætter, som i de sidste ti år, kan det – ifølge en beregning foretaget af Louise Bruun Høfler fra Jysk Fynske Medier – betyde, at Horsens inden for blot ti år overhaler Randers og Kolding i indbyggertal. Hvis det sker, vil Horsens overtage pladsen som Danmarks sjettestørste by. Så der er udsigt til masser af opgaver for entreprenørvirksomheder som Kent Sands mange år ind i fremtiden.

Privat bor Kent i Glud sammen med sin kone og sin femårige søn fra et tidligere forhold. Så snart tiden tillader det, tager han på jagt – gerne i Polen, Sverige eller Afrika. 

Kilder:
https://hsfo.dk
http://via.dk
https://byensejendom.dk
https://stiften.dk

 

 

Virksomhed

Medarbejder

Vil du vide holde dig opdateret om Viktech?

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få spændende nyheder om os, vores branche og om hvordan vi i hverdagen hjælper samarbejdspartnere.

Vi sender vores nyhedsmail én gang om måneden.

Vi sender dig vores aktuelle jobtilbud.

Vi har noget for alle inden for byggeriet og industrien – i hele Danmark.

Vores jobmail udkommer hver uge og du kan altid afmelde dig, hvis dit behov skulle ændre sig.