Oversigt

Viktech-folk får styr på kablerne i Metrobyggeriet

Under Københavns travle, trafikerede gader er der mindst lige så travlt – med at grave ud til Københavns nye cityring. En af de travle folk under jorden er Krzysztof Kubik, der er uddannet industriel elektromekaniker, ansat hos Viktech og på job for Amstrup Sikring.

Krzysztof arbejder med kabelføringen på Metrobyggeriet Cityringen. Hans hverdag udspiller sig dybt under jordens overflade sammen med de mange andre håndværkere, teknikere og arbejdsfolk. De arbejder alle målrettet på at færdiggøre næste etape af Københavns Metro, der forventes at stå færdig i juli 2019.

Krzysztof Kubik
Cityringen er en stor arbejdsplads, der samler mange nationaliteter og håndværkere, der mødes om engelsk som fælles sprog. Krzysztof er oprindelig fra Polen, hvor han tog sin uddannelse som industriel elektromekaniker. Nu – og nok en god rum tid endnu – arbejder han på Cityringen, for der er masser af kabler, som skal føres i det, der kaldes det største anlægsprojekt i København i de sidste 400 år. Krzysztof fortæller:

“Jeg har været ansat hos Viktech i et par måneder nu, og det er jeg meget glad for. Her og nu er jeg på opgave for Amstrup Sikring og går ude på Cityringen, hvor jeg hjælper med kabelføringen. Her er jeg så længe, de har brug for mig. Når opgaven er løst, præsenterer Viktech mig for en ny opgave.”

Norge, Belgien, nu Danmark
I stort set hele Krzysztofs karriere og arbejdsliv, hvilket er ca. 25 år, har han arbejdet uden for Polen. Tidligere var det primært i Norge og i Belgien, og nu er han så i Danmark. Han har altid vidst og været meget bevidst om, at forholdene er langt bedre mange andre steder – uden for Polen. Og det vil han godt rejse for.

Væk fra familien i hverdagen
Krzysztof må undvære familien i hverdagen, men til gengæld tjener han bedre og er ansat under bedre forhold end i Polen, så det er ikke uden grund, at han søger jobs uden for Polen. Han arbejder hårdt og intensivt, når han er her i Danmark – og så rejser han hjem til familie og venner, når han har fri.

Overenskomsten giver mulighed for at have det, der hedder varierende arbejdstid, som mange polske Viktech-medarbejdere benytter sig af. Dvs. at de typisk indgår en aftale med arbejdsgiveren om en forlænget arbejdsuge. Det giver dem mulighed for at afspadsere og tage fri i længere perioder, så de kan tilbringe tid med familien i Polen.

 Viktech-mand Krzysztof
Om Cityringen
Cityringen er i alt 15,5 kilometer underjordiske tunneller, der forbinder København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Der bygges 17 underjordiske stationer til en pris af 22,2 mia. kr. Ved åbningen i juli 2019 vil 85 % af alle københavnere kunne nå en metro- eller togstation inden for max. 600 meter.

Kilde: Metrobyggeriet, www.m.dk

Virksomhed

Medarbejder

Vil du vide holde dig opdateret om Viktech?

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få spændende nyheder om os, vores branche og om hvordan vi i hverdagen hjælper samarbejdspartnere.

Vi sender vores nyhedsmail én gang om måneden.

Vi sender dig vores aktuelle jobtilbud.

Vi har noget for alle inden for byggeriet og industrien – i hele Danmark.

Vores jobmail udkommer hver uge og du kan altid afmelde dig, hvis dit behov skulle ændre sig.