Oversigt

Viktech arbejde i Grønland: ”Jeg får løn for at opleve noget, andre må betale for”

Det er nok de færreste danskere, der får mulighed for at opleve Grønlands storslåede natur både om sommeren og om vinteren. Men for Viktech medarbejder Bjarne er det hverdagskost, da han i forbindelse med et større projekt for teknikentreprenøren Wicotec Kirkebjerg er blevet sendt ud til Thulebasen i det nordvestlige Grønland for at arbejde som elektriker. En arbejdsdag på Grønland byder dog på lidt flere udfordringer end på en typisk dansk arbejdsplads.


Specielle opgaver og arbejdsvilkår  
Bjarne har tidligere arbejdet for Wicotec Kirkebjerg. Da de skulle bruge en erfaren højspændingselektriker til opgaver på Thulebasens autoværkstedsbygning, kontaktede de Viktech og spurgte efter Bjarne. De elektrikeropgaver som Bjarne skulle lave var særdeles krævende, fordi de skulle udføres efter amerikansk standard.

”Det tager cirka 6 gange så lang tid at lave det samme elektrikerarbejde, når man skal følge de amerikanske henvisninger. Amerikanerne stiller langt højere krav ift. elinstallation end hjemme i Danmark, og det betyder, at stålrør skal bukkes og ledning først derefter skal trækkes, så det tager længere tid”, uddyber Bjarne om projektet.


De amerikanske installationer som Bjarne arbejder på

Den anden udfordring er Grønlands ekstremt kolde vinter. Bjarne fortæller, at de lave frostgrader, der kan nå helt ned til -50, gør det nærmest umuligt at arbejde mere end 10 minutter af gangen. De hårde vejrforhold betyder selvfølgelig, at opgaverne tager længere tid og kræver derfor robusthed og en masse tålmodighed. For Bjarne har det dog ikke den helt store betydning for hans trivsel på Grønland, og han nyder at arbejde på projektet. Han fortæller, at han brænder for elektrikerfaget og ser det som en del af sin identitet.

”Det er skønt, at jeg har mulighed for at lave en masse forskellige og specielle elektrikeropgaver, og at det så er på Grønland er kun et stort plus. Jeg er vild med Grønland og den smukke natur. Jeg får løn for at opleve noget, andre må betale for” fortæller Bjarne. 


Viktech tilbyder varierende arbejdsopgaver
 
Bjarne fortæller også, at grunden til han trives i Viktech er netop på grund af de forskellige projekter, som han bliver sendt ud til. Han er meget kvalitetsbevidst, og han ser det som en mulighed for at netværke og at forbedre sig fagligt.

”Der er ikke to virksomheder, der er ens, så jeg får derfor mulighed for at laver forskellige ting og komme i kontakt med mange forskellige kunder”, tilføjer Bjarne.

Derudover fortæller Bjarne, at man altid kan regne med, at Viktech finder arbejde til en, hvis man er en dygtig medarbejder. De kunder, som han kommer ud til plejer også at ansætte ham til andre projekter, fordi de godt kan lide hans professionelle tilgang til opgaver.

”Jeg er 63 år gammel, så jeg nærmer mig pensionsalderen. Der er nok ikke mange virksomheder, der vil ansætte folk på min alder, for jeg er ikke den langsigtede løsning. Viktech er derfor et oplagt valg for mig. Jeg har altid noget at lave, og så føles det som om jeg arbejder i en helt almindelig elektrikervirksomhed”, afslutter Bjarne.

 
Bjarne ude i de kolde minusgrader i Grønland

Virksomhed

Medarbejder

Vil du vide holde dig opdateret om Viktech?

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få spændende nyheder om os, vores branche og om hvordan vi i hverdagen hjælper samarbejdspartnere.

Vi sender vores nyhedsmail én gang om måneden.

Vi sender dig vores aktuelle jobtilbud.

Vi har noget for alle inden for byggeriet og industrien – i hele Danmark.

Vores jobmail udkommer hver uge og du kan altid afmelde dig, hvis dit behov skulle ændre sig.