Oversigt

Livet som Viktech-medarbejder

På en byggeplads i det nordlige Aarhus går der en glad mand rundt. Han hedder Jesper Hansen, er 37 år gammel og ansat som tømrer hos Viktech på sjette år. Sidste år var han ude at prøve kræfter med et andet job, men valgte i starten af året at vende tilbage til Viktech, hvor han stortrives med faglige udfordringer og gode kolleger.

viktech-tømrer-Jesper hansen


Seks år i Viktech
Jesper er en rigtig Aarhusdreng; født og opvokset i den jyske hovedstad. Han har været uddannet tømrer i 15 år. Oprindeligt gik han håndværkervejen, fordi han “har hænderne skruet godt på”, og fordi han altid har været glad for at arbejde med træ. Egentlig havde han en drøm om at blive møbelsnedker, men tømrerfaget giver flere muligheder, og derfor valgte Jesper at gå i lære som tømrer.

Jesper søgte en stilling hos Viktech første gang i 2011. Han gjorde sig ikke de store overvejelser, inden han søgte, og havde ingen forestillinger om, hvordan tilværelsen som Viktech-medarbejder ville passe ham. Men nu er han meget bevidst om, hvorfor han stadig – efter næsten seks år – er ansat i Viktech:

“Fordi Viktech kender mig så godt, og omvendt, så får jeg mange gode muligheder. Jeg udfører et godt stykke arbejde, og jeg fungerer fint sammen med de øvrige håndværkere på pladsen. Jeg føler mig lidt som min egen herre, fordi jeg har været ude på så mange projekter, og det passer rigtig godt til mig.”

Variation i opgaverne
Jesper er typisk på projekter, der varer fra tre uger til to måneder, hvis det er på de større pladser. Han har efterhånden en del Viktech-projekter på sit CV. For et par år siden fik han i Viktech mulighed for at træde ud af sit fag for en kort bemærkning og prøve kræfter som AV-montør på et projekt i Ceres-byen. Det husker han tilbage på som et rigtig godt projekt, selvom han helst vil arbejde med det, han er uddannet til.

Jesper trives bedst med variation i opgaverne. Hvis han skal arbejde i flere måneder med den samme opgave, bliver det for monotont for ham:

“De fedeste projekter er dem, hvor jeg får lov til at arbejde med forskellige opgaver i processen. Når jeg bliver udfordret, og får lov til at bruge mit hoved, er jeg glad. Når jeg er ude på nogle af de mindre projekter og kan følge projektet til dørs, får jeg en følelse af stolthed, når vi er i mål.”

For tiden arbejder Jesper på en førstesalstilbygning i en villa i Aarhus N for Harlev Tømrer og Snedkerforretning. Mester, Steffen Meyer Poulsen, har kendt til Viktech i mange år, fordi han har erfaring som byggeleder, og da han stod med et akut behov for bemanding, kontaktede han Christian, som er konsulent hos Viktech. Den fleksible bemandingsløsning hos Viktech passer Steffen godt:

“Det er nemt. Viktech tager sig af alt det personaleadministrative som løn osv., og så kan jeg koncentrere mig om at styre projekterne i mål. De folk, jeg får ud, er dygtige, uddannede tømrere, og Jesper er ingen undtagelse.”

Fordi Steffen for tiden også har et andet projekt, er det vigtigt for ham, at han får folk ind, som kommer i mål med jobbet. Han kigger forbi en gang om dagen, men ellers er Jesper og kollegerne selvkørende.


Sådan lykkes man som “ham den nye”

Uanset om du skal ud at arbejde som en del af Viktechs fleksible bemanding, eller om du skal ud i en regulær ansættelse, så gælder der – ifølge Jesper – nogle af de samme spilleregler. Hvis du skal have det godt på arbejdspladsen, er det ikke nok bare at være en dygtig håndværker – du skal også ‘kende din plads’ og være imødekommende over for dine andre kolleger:

“Når man er ‘ham den nye’ lige så tit, som jeg er, så handler det om at få vist, hvad man kan og gøre et godt indtryk, samtidig med at man også lige skal have sat sig i respekt og trukket nogle streger i sandet. Hvis de tre ting lykkes, så er der basis for et succesfuldt samarbejde og et godt socialt samvær. Det er noget, man lærer efterhånden.”Styr på tingene
Jesper giver udtryk for, at det på den ene side kan være hårdt i starten med de kampe, der skal tages, men at det som regel betaler sig. Det sociale aspekt er vigtigt for Jesper, og her ligger også en del af forklaringen på, hvorfor han stadig er Viktech-mand:

“Viktech tager hånd om os medarbejdere. De holder en del sociale arrangementer for os, og jeg gør, hvad jeg kan for at deltage og støtte op.”

I de seneste år er sikkerhed også blevet et parameter. I den periode, hvor han var væk fra Viktech, var han på en plads, der gik under betegnelsen “Danmarks farligste byggeplads”. Her blev han for alvor klar over, hvor vigtigt det er med sikkerhed. De steder, han har været som Viktech-medarbejder, bliver sikkerheden taget alvorligt. At Viktech er en etableret virksomhed med ordnede forhold er også væsentligt for Jesper:

“Vi får det værktøj og arbejdstøj, vi skal bruge. Lønnen kommer til tiden, og der er styr på feriepenge.”


Virksomhed

Medarbejder

Vil du vide holde dig opdateret om Viktech?

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få spændende nyheder om os, vores branche og om hvordan vi i hverdagen hjælper samarbejdspartnere.

Vi sender vores nyhedsmail én gang om måneden.

Vi sender dig vores aktuelle jobtilbud.

Vi har noget for alle inden for byggeriet og industrien – i hele Danmark.

Vores jobmail udkommer hver uge og du kan altid afmelde dig, hvis dit behov skulle ændre sig.