Oversigt

Fem på firmatur med O. J. Malerentreprise

Når man arbejder som maler på projekter for O. J. Malerentreprise, bliver man inviteret med på den årlige firmatur – også selvom man er Viktech-medarbejder på papiret.

En sensommerfredag i september var det tid til den årlige firmatur for Martin Skaarup Thomsens tre malervirksomheder. Hvert år arrangerer Martin en weekend for alle medarbejdere, hvor de skal hygge sig sammen, lave forskellige aktiviteter og nyde en masse god mad og drikke. Medarbejderne bidrager selv til turens omkostning ved at indbetale en lille del af deres løn til en fællespulje. Resten betales  af virksomheden, for der skal ikke mangle noget, når firmaet tager på tur.


Oplevelser og socialt samvær
Martin og Allan, som arbejder i administrationen, havde planlagt weekenden ned til mindste detalje. Fredag efter færgeoverfarten samledes medarbejderne på vandrerhjemmet til lækkerier på grillen. Senere fortsatte festlighederne på en af de lokale beværtninger.

Næste dag stod den på cykeltur rundt på øen og teambuildingevent på golfbanen. Til middag blev der grillet hummerhaler m.m. ved golfklubben. Om aftenen var der fællesspisning på en af de gode, lokale restauranter, og herefter gik turen til den lokale beværtning, hvor medarbejderne festede igennem til ud på de små timer.

Næste dag tog nogle af medarbejderne i spa på Læsø Kur, og andre tog med færgen hjem fra morgenstunden. Martin ser tilbage på en vellykket tur, hvor det var en fornøjelse at se medarbejderne have det sjovt sammen:

“Som chef er der ikke noget bedre, end når medarbejderne hygger sig sammen ved sådanne lejligheder. En god sidegevinst er, at det også kommer til at have en positiv effekt på samarbejdet i hverdagen, at man har delt sådan en oplevelse.”

Martin Skaarup Thomsen og hans medarbejdere på cykeltur

Hygge på polsk
To af de medarbejdere, som var med på firmatur til Læsø, var Robert Gielara og Stanislaw Golec. De har været Viktech-medarbejdere i næsten 2,5 år, og kommer begge fra den polske storby Rzeszow.

De har det godt som Viktech-ansatte og har søgt til Danmark pga. lønnen og arbejdsvilkårene. Stanislaw forklarer:

“Selve arbejdet er det samme som i Polen. En maler er en maler. Men her i Danmark tjener vi bedre, og vi bliver behandlet bedre af arbejdsgiverne.”

De to kolleger anbefaler andre polske håndværkere at søge arbejde hos Viktech, men advarer, at det selvfølgelig er hårdt ikke at se familien hver dag. De har begge kone og børn i Polen, og selvom det er svært at undvære familien, så har de mulighed for at tilbringe mere intensiv tid med familien, når de er hjemme i Polen. De arbejder på variabel tid, hvilket vil sige, at de har mulighed for at arbejde mere i nogle uger og afspadsere timerne i andre uger.

Stanislaw, hvis børn endnu er små, har planer om at flytte sin familie til Danmark i løbet af dette eller næste år. Robert derimod har større børn, og han vil ikke rykke dem ud af deres hverdag i Polen.

Sommerhuset på Læsø

I øjeblikket arbejder Robert og Stanislaw på et renoveringsprojekt i Aalborg sammen med sjakbajsen Stefan Aagaard, som specifikt har bedt om at få de to med på projektet. Stefan forklarer:

“De gør et vanvittigt godt stykke arbejde. De tager virkelig ansvar. De sidder ikke bare og venter på at få en ny opgave – de går bare i gang.”

Faktisk er de så effektive, at det engang imellem kommer bag på Stefan, hvor langt de er nået. Stefan fortæller også, at der er et godt kollegialt fællesskab mellem alle ansatte i de tre malervirksomheder, som Martin driver, og at det styrker sammenholdet, når virksomheden gør noget for, at medarbejderne skal have det godt med hinanden.

Læs mere om Martins virksomheder, og om hvordan Martin kæmper for at finde og udvikle fremtidens malere.

Hygge på den lokale kro

Virksomhed

Medarbejder

Vil du vide holde dig opdateret om Viktech?

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få spændende nyheder om os, vores branche og om hvordan vi i hverdagen hjælper samarbejdspartnere.

Vi sender vores nyhedsmail én gang om måneden.

Vi sender dig vores aktuelle jobtilbud.

Vi har noget for alle inden for byggeriet og industrien – i hele Danmark.

Vores jobmail udkommer hver uge og du kan altid afmelde dig, hvis dit behov skulle ændre sig.